Habanero frugt Habanero (Capsicum chinense) er en (chili) frugt af udseende som en lille (ca. 6*3 cm) peberfrugt med farven grøn, orange til rødlig alt efter modning. Den stammer oprindelig fra Yucatán-halvøen i Mexico. Den benyttes som krydderi i madlavning, men skal benyttes med stor forsigtighed, da den er meget stærk.

Styrken måles i Scoville og spænder fra 100.000 til 300.000 på Scoville-skalaen. Til sammenligning er jalapeños og almindelig tabasco-sovs fra 2500 til 5000 Scoville, cayennepeber fra 30.000 til 50.000 Scoville. Man skal undgå at habanero får kontakt med hud og især øjne.

Sidste nye….. læst i Jyllandsposten den 26 feb. 2007 http://www.jp.dk/udland/artikel:aid=4266776/

I Assam regionen i det nordøstlige Indien findes verdens stærkeste chilipeber, Bhut Jolokia. Chilipeberen blev fundet af Paul Bosland, professor ved New Mexico State University. Han fortæller, at navnet på chilien, Bhut Jolokia, kan oversættes med spøgelses-chili. Chiliplante med frugt <blockquote>„Vi er ikke sikre på, hvorfor de kalder den det, men jeg tror, det skyldes, at chilien er så stærk, at du opgiver ånden, når du spiser den,“ forklarer Poul Bosvelt til AP.</blockquote>

Guinness Rekordbog har anerkendt, at Bhut Jolokia er verdens stærkeste chili. Den måler hele 1.001.304 Scoville enheder, hvilket er en målestok for, hvor stærk en chili er. Dermed er Bhut Jolokia næsten dobbelt så stærk som Rød Savina, som den overtager førstepladsen fra. Til sammenligning bliver en gennemsnitsjalapeno chilipeber målt til omkring 10.000 Scoville enheder.

Print/export