Skipperlabskovs - flere udgaver |
Labskovs kommer af det engelske lobscouse, der formentlig kan oversættes med lob = klump / bolle og couse (course) = ret. |
4 personer:
1/2 - 3/4 kg mellemskært oksekød i tern (tykkam, bov eller slag) Hakkede løg, spæk i små tern samt kød svitses (løgene skal være
klare) tilsæt bouillon og skum af - tilsæt peberkorn og laurbærbalde
og lad småsimre ca. 1 time |
6 personer:
½ kg okseklump Kød, flæsk og løg i terninger svitses let i en gryde. Tilsæt peberkorn og laurbærblade og så meget vand at kødet er dækket. Koges ca. 1 time under låg. Kartoflerne skrælles og skæres i terninger og kommes i gryden - tilsæt bouillon så det hele stadig er dækket. Lad det koge til kartoflerne koger ud og jævner. Smag til med salt og rør smør i. Serveres med purløg og koldt smør. |