Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
personer:ole_birk_olesen [2016/11/28 09:50]
farallon
personer:ole_birk_olesen [2016/11/28 09:51] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +**Ole Birk Olesen** (født [[jernbaner:​21. december]] [[jernbaner:​1972]] i [[Gram (Haderslev Kommune)|Gram]],​ [[Sønderjylland]]) er [[medlem af Folketinget]] for [[Liberal Alliance]]. Olesen er finans-, skatte-, kommunal- og boligordfører for Liberal Alliance, og han er næstformand for Folketingets skatteudvalg(([http://​www.ft.dk/​Folketinget/​findMedlem/​LAOLBO.aspx?​tab=2#​tab1 Folketingets hjemmeside])). Ole Birk Olesen opnåede valg til Folketinget som spidskandidat for Liberal Alliance i [[Østjyllands Storkreds]] i forbindelse med [[folketingsvalget 2011]].
  
 +[[jernbaner:​22. november]] [[jernbaner:​2016]] blev han [[jernbanens ministre|Transport-,​ bygnings- og boligminister]] i den af Lars Løkke Rasmussen ledede regering af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Han afløsr [[Hans Christian Schmidt]] på posten.
 +
 +Op til sit valg til Folketinget var Ole Birk Olesen ​ efter publikationen af hans velfærdsstatskritiske bog //​Taberfabrikken//​ i maj [[jernbaner:​2007]] i flere år en hyppigt brugt liberal debattør i medierne. ​
 +
 +Olesen er opvokset i [[Agerskov (Tønder Kommune)|Agerskov]],​ søn af fhv. gårdejer Nis Olesen og fhv. kontorassistent Margit Olesen, gift med fotograf Sif Meincke. Ole Birk Olesen gik på Aabenraa Statsskole og blev senere uddannet på [[Danmarks Journalisthøjskole]] og arbejdede som journalist på //Ekstra Bladet// og //​Berlingske Tidende//, før han lancerede sin egen netavis, [[180Grader|180Grader.dk]],​ hvor han er ansvarshavende redaktør. Hans sidste bidrag på netavisen dateres (6/1-2016) tilbage til 11/5-2015.
 +
 +I sin ungdom var han medlem af Venstres Ungdom, og i to år (1994-1996) var han medlem af Venstres Ungdoms landsledelse. I [[Anders Fogh Rasmussen]]s tid som formand og statsminister for Venstre var Ole Birk Olesen imidlertid en skarp kritiker af, at Venstre efter hans mening havde forladt de liberale principper og i stedet var slået ind på en socialdemokratisk midterkurs.
 +
 +== Bibliografi ==
 +  * Taberfabrikken – Hvordan velfærdsstaten opløste familier, skabte en eksplosion i kriminaliteten,​ ødelagde arbejdsmoralen og gjorde mange andre sociale problemer større i dens første 45 år. People'​s Press, 2007, ISBN 978-87-7055-121-2.
 +
 +== Eksterne henvisninger ==
 +  * [[http://​kpn.dk/​boger/​article928491.ece|Anmeldelse af Taberfabrikken i Jyllands-Posten]]
 +  * [[http://​nybog.dk/​taberfabrikken.mp3|Ole Birk Olesen i radiointerview om Taberfabrikken]]
 +  * [[http://​gammel.180grader.dk/​klumme/​Taberfabrik.php|Ole Birk Olesens tale ved lanceringen af Taberfabrikken]]
 +  * [[http://​www.ft.dk/​Folketinget/​findMedlem/​LAOLBO.aspx|Ole Birk Olesens medlemsside på Folketingets hjemmeside]]
Print/export