Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
personer:ole_birk_olesen [2016/11/28 09:50]
farallon
personer:ole_birk_olesen [2016/11/28 09:51] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +**Ole Birk Olesen** (født [[jernbaner:21. december]] [[jernbaner:1972]] i [[Gram (Haderslev Kommune)|Gram]], [[Sønderjylland]]) er [[medlem af Folketinget]] for [[Liberal Alliance]]. Olesen er finans-, skatte-, kommunal- og boligordfører for Liberal Alliance, og han er næstformand for Folketingets skatteudvalg(([http://www.ft.dk/Folketinget/findMedlem/LAOLBO.aspx?tab=2#tab1 Folketingets hjemmeside])). Ole Birk Olesen opnåede valg til Folketinget som spidskandidat for Liberal Alliance i [[Østjyllands Storkreds]] i forbindelse med [[folketingsvalget 2011]].
  
 +[[jernbaner:22. november]] [[jernbaner:2016]] blev han [[jernbanens ministre|Transport-, bygnings- og boligminister]] i den af Lars Løkke Rasmussen ledede regering af Venstre, Konservative og Liberal Alliance. Han afløsr [[Hans Christian Schmidt]] på posten.
 +
 +Op til sit valg til Folketinget var Ole Birk Olesen  efter publikationen af hans velfærdsstatskritiske bog //Taberfabrikken// i maj [[jernbaner:2007]] i flere år en hyppigt brugt liberal debattør i medierne. 
 +
 +Olesen er opvokset i [[Agerskov (Tønder Kommune)|Agerskov]], søn af fhv. gårdejer Nis Olesen og fhv. kontorassistent Margit Olesen, gift med fotograf Sif Meincke. Ole Birk Olesen gik på Aabenraa Statsskole og blev senere uddannet på [[Danmarks Journalisthøjskole]] og arbejdede som journalist på //Ekstra Bladet// og //Berlingske Tidende//, før han lancerede sin egen netavis, [[180Grader|180Grader.dk]], hvor han er ansvarshavende redaktør. Hans sidste bidrag på netavisen dateres (6/1-2016) tilbage til 11/5-2015.
 +
 +I sin ungdom var han medlem af Venstres Ungdom, og i to år (1994-1996) var han medlem af Venstres Ungdoms landsledelse. I [[Anders Fogh Rasmussen]]s tid som formand og statsminister for Venstre var Ole Birk Olesen imidlertid en skarp kritiker af, at Venstre efter hans mening havde forladt de liberale principper og i stedet var slået ind på en socialdemokratisk midterkurs.
 +
 +== Bibliografi ==
 +  * Taberfabrikken – Hvordan velfærdsstaten opløste familier, skabte en eksplosion i kriminaliteten, ødelagde arbejdsmoralen og gjorde mange andre sociale problemer større i dens første 45 år. People's Press, 2007, ISBN 978-87-7055-121-2.
 +
 +== Eksterne henvisninger ==
 +  * [[http://kpn.dk/boger/article928491.ece|Anmeldelse af Taberfabrikken i Jyllands-Posten]]
 +  * [[http://nybog.dk/taberfabrikken.mp3|Ole Birk Olesen i radiointerview om Taberfabrikken]]
 +  * [[http://gammel.180grader.dk/klumme/Taberfabrik.php|Ole Birk Olesens tale ved lanceringen af Taberfabrikken]]
 +  * [[http://www.ft.dk/Folketinget/findMedlem/LAOLBO.aspx|Ole Birk Olesens medlemsside på Folketingets hjemmeside]]
Print/export