Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

personer:l.a._duus_hansen [2010/01/12 22:34] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Lorens Arne Duus Hansen** ([[1901]] – [[1977]]) var en ingeniør og modstandsmand,​ som arbejdede i [[Bang & Olufsen]], og som i [[1943]] ved [[Flemming Juncker]]s mellemkomst fik til opgave at prøve at finde en løsning på det problem, at de fra [[England|engelske]] fly nedkastede [[radio]]er var store som en kuffert. Resultatet blev den såkaldte ''​telefonbogs-radio'',​ en kompakt radiosender bestående af almindelige radiodele som ikke fyldte mere end en telefonbog, og som uden opsigt kunne bæres rundt. Duus Hansens apparater blev kopierede i [[England]],​ til nedkastning i andre besatte lande.
  
 +Duus Hansen medvirkede også til at organisere radiotjenesten ved at finde gode operatør-emner og uddanne dem, så den danske illegale radiotjeneste ved krigens slutning fremstod som [[Europa]]s bedste. Han indførte også automatisk transmission,​ så lange meddelelser kunne afvikles på et brøkdel af et sekund, således at den tyske pejletjeneste næppe fik et ben til jorden, før sendelsen var færdig. I krigens sidste 3/4 år var den danske illegale [[telegraf]]forbindelse til England af et sådant omfang, at den mentes langt at overstige fredstidens legale trafik både før og efter.<​ref>''​Flemming Juncker: Men morsomt har det været''​ - side 109 </​ref>​
 +
 +Den [[6. december]] [[1944]] blev hans villa på Klosterrisvej 8 ved Lundehussøen sprængt i luften og totalt ødelagt. Den havde stået ubeboet i længere tid.
 +
 +  *[[Edith Bonnesen]]
Print/export