Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

personer:keld_sengelov [2010/01/12 22:34] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Keld Sengeløv**
 +
 +Nekrolog
 +
 +[[jernbaner:​DSB]]’s administrerende direktør gennem fire år, Keld Sengeløv, døde søndag under en privat rejse i Skotland i en alder af kun 53 år.
 +
 +’Jeg trives bedst i modgang’.
 +
 +Sådan sagde DSB’s administrerende direktør, Keld Sengeløv, i et avisinterview denne sommer, og citatet var typisk for fighteren Keld Sengeløv.
 +
 +Ingen udfordring var for stor for ham, og trods modvind i medierne denne sommer på grund af togforsinkelser og den manglende leverance af IC4-togene gik han altid forrest og forsvarede sin virksomhed og sine medarbejdere.
 +
 +Keld Sengeløv var i sin ungdom håndboldspiller på topplan og livet igennem referede han til holdsport, fighterånd og sammenhold. Han så sig selv som anfører for sit hold. Det satte sit præg på virksomheden,​ som trods en til tider turbulent hverdag og store udfordringer alligevel formåede at levere gode resultater til sin ejer, Transportministeriet,​ og det gjorde Keld Sengeløv til en afholdt chef blandt DSB's 9000 medarbejdere.
 +
 +I erhvervslivet var Keld Sengeløv anerkendt som en særdeles professionel erhvervsleder,​ der trods vanskelige vilkår drev DSB, som var det en privat virksomhed.
 +
 +Keld Sengeløv kom til DSB i 1997 som viceadministrerende direktør.
 +
 +Før DSB havde han haft en betydelig karriere i det private erhvervsliv,​ og han forfægtede altid det synspunkt, at der ikke var nogen nævneværdig forskel på at drive en privat eller en offentlig virksomhed.
 +
 +I 2002 afløste Keld Sengeløv [[Henrik Hassenkam]] som DSB's øverste leder.
 +
 +Keld Sengeløv gennemførte en betydelig satsning på forbedring af DSB’s materiel gennem en meget ambitiøs plan "Gode Tog til Alle", der over en 5-årig periode skulle modernisere DSB’s materiel, blandt andet med nye IC4-tog.
 +
 +Keld Sengeløv gjorde alt for at presse den italienske leverandør.
 +
 +DSB’s internationalisering var en anden af Keld Sengeløvs mærkesager. DSB opnåede med Keld i spidsen at blive prækvalificeret til et antal udbud i udlandet, og DSB vandt de første licitationer i udlandet.
 +
 +Allerede som 28-årig fik Keld Sengeløv sit første direktørjob i et af NKT's datterselskaber,​ inden han i en årrække var medlem af direktionen i NKT.
 +
 +I 1990 blev Keld Sengeløv af Børsens Nyhedsmagasin udråbt til at være '​90'​ernes nye leder' – udpeget af førende headhuntere. Det blev også til topposter i Nilfisk og Tele Danmark, inden Keld Sengeløv i 1997 kom til DSB.
 +
 +Keld Sengeløv var åben og ærlig. Han var vedholdende og stædig og gik for at være en særdeles hård forhandler, hvilket for eksempel IC4-leverandøren Ansaldobreda har fået at føle.
 +
 +Han krævede meget af sine folk, men gav mindst lige så meget selv. 
 +
 +Keld Sengeløv efterlader sin elskede hustru, Bente, to voksne sønner og sin mor.
 +
 + 
 +
 +Keld Sengeløv:
 +
 +19. februar 1953: Født
 +
 +1978: Uddannet cand.merc.
 +
 +1978-82: Direktionssekretær i NKT Metaller
 +
 +1982-85: Administrerende direktør for et af NKT’s datterselskaber,​ Fr. Raschs'​s Eftf. A/S
 +
 +1985-86: Vicedirektør i NKT A/S
 +
 +1986-94: Direktør. Medlem af koncerndirektionen i NKT Holding A/S
 +
 +1990: Blev i Børsens Nyhedsmagasin kåret af landets førende headhuntere som ’90’ernes nye leder’
 +
 +1993-95: Administrerende direktør for Nilfisk A/S
 +
 +1996-97: Strategisk rådgiver/​projektdirektør i Tele Danmark A/S
 +
 +1997-2002: Viceadministrerende direktør i DSB
 +
 +2002-2006: Administrerende direktør i DSB
  
Print/export