Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

personer:j._verner_petersen [2012/01/25 18:47]
farallon oprettet
personer:j._verner_petersen [2012/01/25 19:02] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +**J. Verner Petersen** (Jørgen Verner Petersen) direktør for [[jernbaner:​Skagensbanen]] 1956-1988.
  
 +Omtale 18. august 2010 i anledning af 90-års fødselsdag:​
 +
 +J. Verner Petersen, Stuhrsvej, Skagen, fylder fredag 90 år.
 +
 +J. Verner Petersen blev i 1956 direktør for Skagensbanen,​ og under hans ledelse blev såvel sporanlæg som det rullende materiel genopbygget efter krigstidens nedslidning. Senere blev der gennemført store rationaliseringer,​ inden han i 1988 gik på pension.
 +
 +J. Verner Petersen havde, inden han kom til Skagensbanen,​ været baneingeniør hos [[jernbaner:​DSB]] og været fire år i Ministeriet for Offentlige arbejder. Han var i en årrække medlem af flere privatbane-organisationer. For år tilbage var han bestyrelsesmedlem og senere formand for turistforeningen i Skagen. I over 50 år har han været medlem af Odd Fellow Ordenen, hvor han aktivt har deltaget i etableringen af ordenens bygning i Skagen.
 +
 +J. Verner Petersen blev gift med Ingrid Bloch Petersen, som i 2005 døde efter mange års tiltagende sygdom. Ægteparret mistede i 2001 deres ældste datter, overlæge Minna Bloch Petersen, som døde ved en drukneulykke i Tranestederne. ​
Print/export