Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
personer:friderich_adolph_schleppegrell [2010/03/04 11:27]
farallon
personer:friderich_adolph_schleppegrell [2010/03/04 11:31] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +{{ :​historie:​schleppegrell_ved_isted.jpg?​x250|F. A. Schleppegrell ved Isted efter Otto Baches maleri}}
 +**F. A. Schleppegrell** ([[jernbaner:​28. juni]] [[jernbaner:​1792]] - [[jernbaner:​26. juli]] [[jernbaner:​1850]] ((gravsted.dk navn|faschleppegrell)). Født på Brunlaug ved [[Larvik]] som søn af generalmajor Otto Heinrich von Schleppegrell og dennes hustru Cathrine Abigael Zimmer. Gift [[jernbaner:​25. juli]] [[jernbaner:​1828]] med Johanne baronesse Juel, datter af major og baron Christian Frederik Juel af [[Rysensteen]].
  
 +Især kendt for sin indsats i [[historie:​Treårskrigen]] hvor han ved krigsudbruddet i 1848 som oberst fik kommandoen over venstre flankekorps. Udnævnt til generalmajor 1848.
 +
 +Chef for 2. armedivision,​ der indledte angrebet ved [[historie:​Slaget på Isted Hede|Isted]] [[jernbaner:​25. juli]] [[jernbaner:​1850]]. Blev hårdt såret under ledelsen af angreb ved [[historie:​Stolk|Øvre Stolk]] og døde næste morgen i Flensborg af sine sår. Hans fald er omtalt i [[N.F.S. Grundtvig]]s ''"​Kiærminde-Vise"'',​ (''"​Det var en sommermorgen"''​ ([[jernbaner:​1850]])),​ om [[historie:​Slaget på Isted Hede]] hvor det hedder:
 +
 +:''"​Der faldt den gamle '​Nordmand'''​
 +:''​den djærve ''​Sleppegrell.''​
 +:''​Han regned meer ei Kugler,''​
 +:''​end Hagl det haarde Fjeld!"''​
 +
 +===== Kilder/​henvisninger =====
 +
 +  * [[http://​www.lysator.liu.se/​runeberg/​dbl/​15/​0191.html|Dansk Biografisk Leksikon]]
Print/export