Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
personer:friderich_adolph_schleppegrell [2010/03/04 11:27]
farallon
personer:friderich_adolph_schleppegrell [2010/03/04 11:31] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +{{ :historie:schleppegrell_ved_isted.jpg?x250|F. A. Schleppegrell ved Isted efter Otto Baches maleri}}
 +**F. A. Schleppegrell** ([[jernbaner:28. juni]] [[jernbaner:1792]] - [[jernbaner:26. juli]] [[jernbaner:1850]] ((gravsted.dk navn|faschleppegrell)). Født på Brunlaug ved [[Larvik]] som søn af generalmajor Otto Heinrich von Schleppegrell og dennes hustru Cathrine Abigael Zimmer. Gift [[jernbaner:25. juli]] [[jernbaner:1828]] med Johanne baronesse Juel, datter af major og baron Christian Frederik Juel af [[Rysensteen]].
  
 +Især kendt for sin indsats i [[historie:Treårskrigen]] hvor han ved krigsudbruddet i 1848 som oberst fik kommandoen over venstre flankekorps. Udnævnt til generalmajor 1848.
 +
 +Chef for 2. armedivision, der indledte angrebet ved [[historie:Slaget på Isted Hede|Isted]] [[jernbaner:25. juli]] [[jernbaner:1850]]. Blev hårdt såret under ledelsen af angreb ved [[historie:Stolk|Øvre Stolk]] og døde næste morgen i Flensborg af sine sår. Hans fald er omtalt i [[N.F.S. Grundtvig]]s ''"Kiærminde-Vise"'', (''"Det var en sommermorgen"'' ([[jernbaner:1850]])), om [[historie:Slaget på Isted Hede]] hvor det hedder:
 +
 +:''"Der faldt den gamle 'Nordmand'''
 +:''den djærve ''Sleppegrell.''
 +:''Han regned meer ei Kugler,''
 +:''end Hagl det haarde Fjeld!"''
 +
 +===== Kilder/henvisninger =====
 +
 +  * [[http://www.lysator.liu.se/runeberg/dbl/15/0191.html|Dansk Biografisk Leksikon]]
Print/export