Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
personer:f._h._trevithick [2010/12/02 05:25]
farallon
personer:f._h._trevithick [2010/12/02 18:39] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
 +**Frederic Henry Trevithick** (6. november 1843 - 19. september 1893) afløste [[jernbaner:​1. april]] [[jernbaner:​1866]] [[John S. Louth|Louth]] som overdriftsbestyrer for [[jernbaner:​Jysk-Fyenske Jernbaner|JFJ]].
  
 +Trevithick - der var sønnesøn af lokomotivkonstruktøren [[historie:​Richard Trevithick]] - havde indtil da ledet en mindre tysk jernbane [[jernbaner:​Frankfurt-Homburg]] og talte udmærket engelsk og tysk.
 +
 +Han blev gift med Mary Isabella Mabel Goldie, født i Madras.
 +
 +Han afskedigedes i 1867 i forbindelse med statens overtagelse af selskabet.
 +
 +Trevithicks far, der også hed [[historie:​Frederick Henry Trevithick|F.H. Trevithick]] var maskinchef ved Grand Trunk Railway, Canada og hans onkel [[Francis Trevithick]] havde en tilsvarende stilling i Crewe. Da han var 18 begyndte han sin uddannelse ved de af hans oldefar John Harvey grundlagte maskinværksteder i Hayle (Cornwall). Ved læretidens udløb i 1863 kom han til lokomotivtegnestuerne ved London and North Western Railway i Crewe. To år senere blev han som kun 22-årig ansat som direktør for jernbanen Frankfurt-Homburg,​ en stilling han forlod for i 1886 at tiltræde stillingen som direktør ved JFJ.
 +
 +  *[[historie:​DSB'​s generaldirektører]]
 +  *[[http://​www.speedtrail.net/​trevithick/​_trevi16.htm#​F190|Trevithick Family Tree]]
Print/export