Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
jernbaner:tureby_station [2015/09/15 12:31]
farallon
jernbaner:tureby_station [2019/09/04 07:20] (nuværende)
farallon
Linje 1: Linje 1:
-{{ jernbaner:​th-station.jpg?​x300|Tureby station, perronside 2008}}**Tureby station** Th er en af de oprindelige stationer på [[Sydbanen]] (fra 1924 [[Lille syd]]) og bygningen ​fremstår ​i sit ydre stort set som i 1870. Selv om stationen kom til at ligge i udkanten af Thureby Overdrev og ligger nær landsbyen Algestrup (Alkestrup) - vest for jernbanen - fik den navn efter den noget fjernere liggende [[historie:​Turebylille]] og [[historie:​Turebyholm]] (med [[historie:​Tureby Kirke]]).+{{ jernbaner:​th-station.jpg?​x300|Tureby station, perronside 2008}} 
 +**Tureby station** Th er en af de oprindelige stationer på [[Sydbanen]] (fra 1924 [[Lille syd]]) og bygningen ​fremstod ​i sit ydre stort set som i 1870. Selv om stationen kom til at ligge i udkanten af Thureby Overdrev og ligger nær landsbyen Algestrup (Alkestrup) - vest for jernbanen - fik den navn efter den noget fjernere liggende [[historie:​Turebylille]] og [[historie:​Turebyholm]] (med [[historie:​Tureby Kirke]]).
  
-Tureby station blev som de øvrige oprindelige stationer på [[Sydbanen]] ​blev opført under ledelse af arkitekt [[Charles Abrahams]]. Stationsbygningen rummede oprindeligt to ventesale, et toilet, kontor, godsekspedition,​ forstanderbolig og funktionærbolig.+Tureby station blev som de øvrige oprindelige stationer på [[Sydbanen]] opført under ledelse af arkitekt [[Charles Abrahams]]. Stationsbygningen rummede oprindeligt to ventesale, et toilet, kontor, godsekspedition,​ forstanderbolig og funktionærbolig.
  
 Stationsbygningerne blev nedrevet september 2015. Stationsbygningerne blev nedrevet september 2015.
Print/export