Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revisionForrige revision
Næste revisionBegge sider næste revision
jernbaner:mekaniske_sikringsanlaeg [2020/09/14 13:01] farallonjernbaner:mekaniske_sikringsanlaeg [2020/09/25 11:59] farallon
Linje 1: Linje 1:
 **Mekaniske sikringsanlæg** **Mekaniske sikringsanlæg**
  
-Her i landet blev der hovedsageligt benyttet mekaniske [[sikringsanlæg]] der var fremstillet i Tyskland, specielt anlæg fra [[Siemens & Halske]] var meget benyttede. Omkring [[Historie:1. verdenskrig]] begyndte man at indkøbe sikringsanlæg i andre lande, bl.a. fra Sverige.+I Danmark blev der hovedsageligt benyttet tyskfremstillede mekaniske [[sikringsanlæg]]; især anlæg fra [[Siemens & Halske]] blev meget benyttede. Omkring [[Historie:1. verdenskrig]] begyndte man at indkøbe sikringsanlæg i andre lande, bl.a. fra Sverige.
  
-Siemens & Halske anlægget findes i 2 udgaver, den ældste udgave med 'spadehåndtag' og kædetræk og den nyere med 'skaftehåndtag' og trådtræk. Fælles for begge anlæg var at aflåsningsregisteret er beliggende ovenpå betjeningshåndtagene.+Siemens & Halske anlæggene fandtes i 2 udgaver, den ældste udgave med 'spadehåndtag' og kædetræk og den nyere med 'skaftehåndtag' og trådtræk. Fælles for begge anlæg varat aflåsningsregisteret var beliggende ovenpå betjeningshåndtagene.
  
-Schnabel & Hennings (Bruchsals) anlæg findes ligeledes i to udgaver. Den ældste udgave (Bruchsals ældre type) var udført med stangtræk som forbindelse til sporskiftes betjeningslås og med trådforbindelse til signaler og sporlåse. Aflåsningsregisteret var placeret uafdækket på centralapparatets forside. Ved den nyere type (Bruchsals nyere type)  var forbindelserne til sporskifter og signaler alle udført med trådtræk og aflåsningsregisteret var beliggende bagved betjeningshåndtagene.+Schnabel & Hennings (Bruchsals) anlæg fandtes ligeledes i to udgaver. Den ældste udgave (Bruchsals ældre type) var udført med stangtræk som forbindelse til sporskiftes betjeningslås og med trådforbindelse til signaler og sporlåse. Aflåsningsregisteret var placeret uafdækket på centralapparatets forside. Ved den nyere type (Bruchsals nyere type) var forbindelserne til sporskifter og signaler udført med trådtræk og aflåsningsregisteret var beliggende bagved betjeningshåndtagene.
  
-Anlæggene fra Sverige blev indkøbt hos 'AB Svenska Maskinverken' i Södertälje. Anlæggstypen er i sin opbygning som den tyske enhedstype med betjeningshåndtag udført med trådtræk og bagvedliggende aflåsningsregister.+Anlæggene fra Sverige blev indkøbt hos 'AB Svenska Maskinverken' i Södertälje. Anlæggstypen var i sin opbygning som den tyske enhedstype med betjeningshåndtag udført med trådtræk og bagvedliggende aflåsningsregister.
   *[[Sikringsanlæg]]   *[[Sikringsanlæg]]
Print/export