Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

historie:ulrik_christian_gyldenlove_son_af_christian_4 [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +[[Billede:Ulrik christian gyldenløve.jpg|thumb|200px|Ulrik Christian Gyldenløve]] 
 +'''Ulrik Christian Gyldenløve''' ([[1630]] - [[11. december]] [[1658]]) var [[uægte]] barn af [[Christian 4.]] og dennes kammerpige [[Vibeke Kruse]]. Han er omtalt i [[J.P. Jacobsen]]s bog ''Fru Marie Grubbe''.
 +
 +Ulrik fik i februar [[1645]] overdraget [[Skinnerup gård]] af sin fader kong Christian 4., men Ulrik var ikke tilfreds med dets navn og gården var meget faldefærdig. Ulrik byggede gården om til et gods og navngav godset for [[Ulriksholm]], og med Ulriksholm blev Ulrik givet titlen [[Greve (rang)|Greve]].
 +
 +Ulrik Christian Gyldenløve var [[Rigsgeneral]] og havde den totale kommando over Danmarks hær under [[Karl Gustav-krigen]]. Ulrik red i spidsen for den danske hær af studenter der i 1658 gjorde udfaldet mod de svenske hære der gemte sig i skyttegravene. Da svenskerne stormede [[Kallebodstrand]] i [[København]], hvor Ulrik havde sit hovedkvarter blev der udkæmpet en kæmpe blodig kamp mellem den dansk-hollandske hær og den svensk-tyske hær. Ulrik blev dræbt af adskillige skud fra fjenden.
 +
 +[[Gyldenløvesgade]] i [[København]] og [[Odense]] er opkaldt efter ham. Ulrik blev husket blandt adelen såvel som blandt folket som en af Danmarks største [[feltherre]]r.
 +
 +[[Christian 5.]] havde også [[Ulrik Christian Gyldenløve (søn af Christian 5.)|en søn med dette navn]].
  
Print/export