Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

historie:joachim_melchior_holten_castenschiold [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +General **Joachim (Jochum) Melchior Holten von Castenschiold** [[1743]] - [[6. april]] [[1817]]. Dansk officer.
  
 +Søn af Johan Lorentz von Castenschiold til Knapstrup og Jacoba von Holten. Han blev i 1760 [[kornet]] ved [[Slesvigske Kyrasserregiment]] og i 1776 major. I 1772 under kupper mod [[Johann Friedrich Struensee|Struense]] ledede han, med 30 af sine dragoner, transporten af den arresterede dronning [[Caroline Mathilde]] til [[Kronborg]]. At netop Castenschiold valgtes til denne opgave kunne ses som en sidste udsøgt uartighed fra kupmagerne mod dronningen, idet det var almindeligt kendt ved hoffet, at dronningen ikke kunne fordrage Castenschiold.
 +
 +i 1784 blev han kommandør for [[Livgarden til Hest]], i 1788 [[generalmajor]] og i 1802 [[generalløjtnant]].
 +
 +I 1807 var han chef for de forenede sjællandske, lolland-falsterske og mønske [[landeværn|landværnsbataljoner]], der kaldtes sammen for at at bekæmpe englænderne. Efter [[Slaget ved Køge|nederlaget ved Køge]] den 29. august stilledes han for retten sammen med de øverstkommanderende i København, men blev frikendt.
 +
 +Ved siden af den militære karriere var Castenschiold - der er 1781 blev gift med Elisabeth Behagen - storgodsejer, der bl.a. ejede herregården [[Borreby (Magleby Sogn)|Borreby]].
Print/export