Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Næste revision
Forrige revision
historie:gyldenloves_hoj [2008/12/26 19:42]
farallon oprettet
historie:gyldenloves_hoj [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +'''​Gyldenløves Høj'''​ er [[Sjælland]]s højeste punkt. Højen er 125,5 m over havoverfladen.
  
 +Gyldenløves Høj ligger i [[Bidstrup-skovene]] i [[Jystrup Sogn]] mellem [[Ringsted]] og [[Hvalsø]].
 +
 +Øverst er en kunstig høj. Naturligt er højen dermed kun 121,3 m. over havoverfladen. Dermed overgås den på Sjælland af [[Kobanke]] ved [[Rønnede]].
 +
 +Gyldenløves Høj er opkaldt efter [[Ulrik Frederik Gyldenløve]],​ der var halvbror til [[Christian 5.]] og som ejede det nærliggende [[Skjoldenæsholm]]. På højen er rejst en mindesten for de frihedskæmpere,​ der under [[2. verdenskrig]] modtog våbennedkastninger i Bidstrup-skovene (bl.a. på Gyldenløves Høj).
 +
 +Højen er omgivet af træer, så man fornemmer ikke, at man befinder sig på Sjællands højeste punkt, når man er der. Om vinteren har man dog lidt udsigt mod vest.
 +
 +== Ekstern henvisning ==
 +  * [[http://​www.kms.dk/​Nyheder/​Arkiv/​2007/​Sjaellands+hoejeste+punkt.htm|Kort og Matrikelstyrelsen,​ Sjællands højeste punkt]]
 +  * [[http://​www.dr.dk/​Regioner/​Sjaelland/​Billedserier/​2007/​06/​28134155.htm|DR Sjællands fotos fra opmålingen af Kobanke og Gyldenløves Høj]]
Print/export