Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

historie:gren_a [2010/01/19 05:31] (nuværende)
farallon oprettet
Linje 1: Linje 1:
 +**Gren Å** er et vandløb på det østlige [[Djursland]] der passerer gennem købstaden [[Grenaa]] fra landsbyen [[Hesselager (Norddjurs Kommune)|Hesselager]] via det østlige [[Udtørringen af Kolindsund|Kolindsund]] til udmundingen af Grenaa Havn ved [[Kattegat]]. Åen er ca. 7 kilometer lang.
  
 +Oprindeligt var Gren Åens udløb for den nu tørlagte Kolindsund Sø og en meget vigtig passage i [[Middelalder]]en for skibe, der skulle ind i [[sund]]et. Dens betydning mindskedes dog ved tørlægningen af Kolindsund i perioden [[1872]] til [[1874]]. I over 130 år havde åen en relativ lav dybde, men siden [[2005]] er vandstanden steget permanent med 20 cm. Man har derfor bedt [[Norddjurs Kommune|Norddjurs]]- og [[Syddjurs Kommune]] om at vurdere åens vandkapacitet. I Grenaa er man i disse år ved at opføre [[Åbyen]], som er en ny bydel tæt ved Gren Åen. Planen er at skabe et levende å-miljø tæt ved [[jernbaner:Grenå station]] og således binde by og [[å (vandløb)|å]] tættere sammen.
Print/export