Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
Næste revision
Forrige revision
historie:garderhoj_fort [2007/03/22 06:12]
farallon
historie:garderhoj_fort [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Garderhøj Fort** blev anlagt i årene 1886-92 for private midler og blev derefter udlånt til Krigsministeriet som en del af [[Københavns befæstning]]. Den private forening, der stod bag opførelsen,​ hed "Den frivillige Selvbeskatning til Forsvarets Fremme",​ eller "​Fædrelandets Forsvar"​. Krigsministeriet disponerede over fortet til 1920, hvor det blev nedlagt som fort, og i 1921 gik tilbage til foreningen, som herefter udlånte det til ministeriet som ammunitionsdepot,​ ligesom det i en årrække blev benyttet som øvelsesplads for forsvaret og politiet. I 1996 overdrog daværende forsvarsminister [[personer:​Hans Hækkerup]] fortet til det danske folk, repræsenteret ved Garderhøjfonden,​ der arbejder for en restaurering af fortet med henblik på at åbne det for offentligheden.
  
 +== Eksterne henvisninger ==
 +  * [[http://​www.gentofte.dk/​upload/​pdf/​nordfronten.pdf#​search=%22Hvid%C3%B8re%20batteri%22|Nordfronten i Gentofte Kommune]]
 +  * [[http://​www.garderhoej.dk|Garderhøjfortet]]
 +  * [[http://​www.befaestningen.dk/​befaestningen.asp?​m1=5|Københavns befæstning]]
 +  * [[http://​www.spangsberg.esenet.dk/​Danmark.html|Garderhøjfortet]]
Print/export