Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
Næste revision
Forrige revision
historie:danmarks_borgcenter [2008/07/25 10:33]
farallon
historie:danmarks_borgcenter [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Danmarks Borgcenter** er et historisk museum i [[Vordingborg]],​ som indsamler og formidler viden om [[Danmark]]s ca. 2000 [[borg]]e og [[voldsted]]er. Centret ligger midt i landets største rigsborgruin,​ Vordingborg Slot, hvorfra [[Valdemar]]-kongerne i mere end 200 år foretog [[korstog]] og erobringer i hele [[Østersøen|Østersøområdet]] og gjorde Danmark til en af tidens stormagter.
  
 +Centret beskæftiger sig med begreberne [[borg]]e, [[konge]]r og [[magt]]. På centret kan man se udstillinger,​ der omhandler borgens virke i [[middelalderen]],​ med fokus på de konger, som stod bag opførelsen af borgene i Vordingborg. Centret lægger i sin formidling stor vægt på at nå ud til børn og unge, blandt andet ved hjælp af ''​Børnenes Borgcenter'',​ hvor man kan slå sin egen Valdemarsmønt,​ arbejde med læder eller lege med de fine rober i kongesalen. Der vises desuden en moderne [[3-D]]-film om borgens historie.
 +
 +Danmarks Borgcenter ligger i to gamle [[bindingsværk]]sbygninger,​ det ene et 1700-tals-hus,​ der som del af de såkaldte ''​Ahlefeldts logementer''​ havde dannet afslutning på Prins Jørgens Palæ, det andet et hus fra 1800-tallet. Centret erstattede ved oprettelsen i [[2006]] det tidligere lokalhistoriske museum ''​Sydsjællands Museum'',​ som fra stiftelsen i [[1915]] hørte til i samme bygninger.<​ref name=Om>​[http://​www.danmarksborgcenter.dk/​content/​dk4/​om_borgcentret Danmarks Borgcenter | Om borgcentret] Hentet [[jernbaner:​17. marts]] [[jernbaner:​2008]].</​ref>​
 +
 +== Eksterne henvisninger ==
 +*[http://​www.danmarksborgcenter.dk/​ Danmarks Borgcenter]
Print/export