Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revision Forrige revision
Næste revision
Forrige revision
historie:danmarks_borgcenter [2008/07/25 10:33]
farallon
historie:danmarks_borgcenter [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Danmarks Borgcenter** er et historisk museum i [[Vordingborg]], som indsamler og formidler viden om [[Danmark]]s ca. 2000 [[borg]]e og [[voldsted]]er. Centret ligger midt i landets største rigsborgruin, Vordingborg Slot, hvorfra [[Valdemar]]-kongerne i mere end 200 år foretog [[korstog]] og erobringer i hele [[Østersøen|Østersøområdet]] og gjorde Danmark til en af tidens stormagter.
  
 +Centret beskæftiger sig med begreberne [[borg]]e, [[konge]]r og [[magt]]. På centret kan man se udstillinger, der omhandler borgens virke i [[middelalderen]], med fokus på de konger, som stod bag opførelsen af borgene i Vordingborg. Centret lægger i sin formidling stor vægt på at nå ud til børn og unge, blandt andet ved hjælp af ''Børnenes Borgcenter'', hvor man kan slå sin egen Valdemarsmønt, arbejde med læder eller lege med de fine rober i kongesalen. Der vises desuden en moderne [[3-D]]-film om borgens historie.
 +
 +Danmarks Borgcenter ligger i to gamle [[bindingsværk]]sbygninger, det ene et 1700-tals-hus, der som del af de såkaldte ''Ahlefeldts logementer'' havde dannet afslutning på Prins Jørgens Palæ, det andet et hus fra 1800-tallet. Centret erstattede ved oprettelsen i [[2006]] det tidligere lokalhistoriske museum ''Sydsjællands Museum'', som fra stiftelsen i [[1915]] hørte til i samme bygninger.<ref name=Om>[http://www.danmarksborgcenter.dk/content/dk4/om_borgcentret Danmarks Borgcenter | Om borgcentret] Hentet [[jernbaner:17. marts]] [[jernbaner:2008]].</ref>
 +
 +== Eksterne henvisninger ==
 +*[http://www.danmarksborgcenter.dk/ Danmarks Borgcenter]
Print/export