Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Næste revision
Forrige revision
historie:borg [2008/07/25 10:31]
farallon oprettet
historie:borg [2010/01/12 22:33] (nuværende)
Linje 1: Linje 1:
 +**Borgen** som bygningværk er opstået for tusinder af år siden, sammen med behovet for at forsvare sig mod angribende fjender. [[Forsvarsvold]]e,​ først af jord og evt. [[træpalisade]]r,​ senere afløst af store murede volde, omkransede en strategisk vigtig bebyggelse - ofte beboelse for de stedlige magthavere. Voldene udbyggedes med [[tårn]]e og [[fæstning]]er,​ en hær voksede op med borgen som base.
  
 +En borg adskiller sig fra et [[slot]] ved kun at have små udvendige [[vindue]]r,​ hvorved det blev sværere at skyde ind gennem dem. [[Port]]en er lang og smal, så det blev sværere at trænge ind. Efter at man fik kanoner, blev porten ofte snoet indad, så at man ikke kunne skyde ind gennem den.
 +
 +I Danmark er der oprettet et center, som skal indsamle og formidle viden om borge, [[Danmarks Borgcenter]],​ beliggende i [[Vordingborg]].
Print/export