Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

historie:apulien [2016/07/13 09:10] (nuværende)
farallon oprettet
Linje 1: Linje 1:
 +**Apulien** (officielt italiensk navn: '''Puglia''') er en region i det sydøstlige [[Italien]]. Den udgør "hælen" i den italienske støvle. 
 +Regionens areal er 19.345 km², og har cirka 4 millioner indbyggere.
 +Den grænser op til regionerne: [[Molise]] mod nord, [[Campania]] mod vest, og [[Basilicata]] mod sydvest.
  
 +== Geografi ==
 +[[Bari]] er regionshovedstad.
 +Regionen er inddelt i provinser (og deres hovedbyer med samme navn): [[Provincia di Bari|Bari]], [[Brindisi]], [[Provincia di Foggia|Foggia]], [[Lecce]], og [[Taranto]]. I [[2005]] blev de nye provinser Barletta, Andria og Trani oprettet. Apulien er hovedsageligt flad; kysten er lav, dog med den bjergrige Gargano mod nord, og der er bjerge i den nordlige del af regionen. Andre vigtige byer er: [[Alberobello]], [[Andria (Italy)|Andria]], [[Barletta]], [[Canosa]], [[Conversano]], [[Gallipoli, Italy|Gallipoli]], [[Bitonto]], [[Gravina in Puglia]], [[Grottaglie]], [[Manfredonia]], [[Martina Franca]], [[Molfetta]], [[Monopoli]], [[Ostuni]], [[Otranto]], [[Santa Maria di Leuca]], [[San Giovanni Rotondo]], [[San Vito dei Normanni]] og [[Trani]].
 +
 +== Transport ==
 +Der er to større lufthavne i Apulien : Bari og Brindisi. De samme to byer har skibstrafik til [[Grækenland]], [[Korfu]] og [[Igoumenitsa]], samt til [[Albanien]] og [[Kroatien]].
 +På Apuliens østside går der både jernbane og motorvej. Jernbanen forbinder Taranto, Lecce, Bari og Brindisi med Nord og Midtitalien.
 +
 +== Mad og drikke ==
 +[[Fil:Fish plate Antikensammlung Berlin 1984.57.jpg|thumb|Fisketallerken fra Apulien, ca. 340 f.Kr.]]
 +Apuliens vine er først de senere år kommet fra bordvinsniveau op til international klasse. Af vine kan nævnes Primitivo Manduria (Rød), Salice Salentino (Rød) og Locorotondo (Hvid). Maden er inspireret af det græske køkken med fokus på lam, fisk og skaldyr.
Print/export