Forskelle

Dette viser forskellene mellem den valgte og den nuværende udgave af dokumentet. Gul er linjer der findes i den gamle udgave, og grøn er linjer der findes i den nuværende.

Link til denne sammenlinings vising

Begge sider forrige revisionForrige revision
Næste revisionBegge sider næste revision
historie:1._verdenskrig [2017/02/20 09:06] – [Freden] farallonhistorie:1._verdenskrig [2017/02/20 09:07] – [Freden] farallon
Linje 102: Linje 102:
 Over fire års blodig krig afsluttes med fred ved den såkaldte Versailles-konference, hvor der efter fredsafslutningen opstår helt nye stater i Europa, og de besejrede blev ydmyget. Grunden til næste Verdenskrig var dermed lagt. Over fire års blodig krig afsluttes med fred ved den såkaldte Versailles-konference, hvor der efter fredsafslutningen opstår helt nye stater i Europa, og de besejrede blev ydmyget. Grunden til næste Verdenskrig var dermed lagt.
  
-== Danmark under 1. verdenskrig == +====== Danmark under 1. verdenskrig ====== 
-{{Uddybende|Danmark under 1. verdenskrig}}+Uddybende:[[Danmark under 1. verdenskrig]]
 Danmarks mål var så vidt muligt at forholde sig neutralt under 1. verdenskrig. Gennem opretholdelsen af en streng neutralitet håbede man at kunne forhindre at blive indblandet i krigen. Udenrigsminister [[Erik Scavenius]] var hovedmanden bag denne politik under krigen. Danmark indkaldte en [[Sikringsstyrken|sikringsstyrke]] til at sikre Danmarks neutralitet. 40.000 soldater beskyttede hovedstaden og 10.000 beskyttede Jylland. Den danske marine havde moderne fartøjer og minerede de danske farvande som et led i neutralitetsbestræbelserne<ref name="Lindeberg">Lars Lindeberg: "De så det ske – Danmark under 1. Verdenskrig", 1966, Skrifola.</ref>. Danmarks mål var så vidt muligt at forholde sig neutralt under 1. verdenskrig. Gennem opretholdelsen af en streng neutralitet håbede man at kunne forhindre at blive indblandet i krigen. Udenrigsminister [[Erik Scavenius]] var hovedmanden bag denne politik under krigen. Danmark indkaldte en [[Sikringsstyrken|sikringsstyrke]] til at sikre Danmarks neutralitet. 40.000 soldater beskyttede hovedstaden og 10.000 beskyttede Jylland. Den danske marine havde moderne fartøjer og minerede de danske farvande som et led i neutralitetsbestræbelserne<ref name="Lindeberg">Lars Lindeberg: "De så det ske – Danmark under 1. Verdenskrig", 1966, Skrifola.</ref>.
  
Print/export