En '''hjemmeside''' er den vigtigste eller først besøgte [[webside]] i en persons eller en organisations fremtræden på [[www]]. Kan også benævnes [[indgangsside]].
Eksempel på brug: ''Sprognævnets hjemmeside er www.dsn.dk''. Hjemmeside kan også betyde den samling websider og [[webtjeneste]]r der udgør en persons, organisations eller aktivitets fremtræden på www. Bruges ofte for ''websted'' og ''website''.
Eksempler på brug: ''en kursushjemmeside kan bestå af flere (tæt forbundne) websider.'' Note: Den side en [[browser]] viser når man åbner den, kaldes [[startside]] og ikke hjemmeside, selv om det godt kan være at man har valgt en hjemmeside som startside. Formålet med en hjemmeside kan være at lave et [[visitkort]], en [[database]], [[reklame]] eller anden information, der kan formidles elektronisk. Generelt er der ingen grænser for, hvad man formidler via en hjemmeside, ud over de [[ophavsret]]smæssige undtagelser. En hjemmeside er placeret på en [[webserver]]. Som privatperson kan man købe plads til en hjemmeside på et [[webhotel]]. Alle verdens webservere udgør [[World Wide Web]]. [[Internet]]tet derimod, indeholder mere udover www-servere (news-server, e-mail-servere...). Måden som hjemmesiden er opbygget på hedder [[hjemmesidedesign|Webdesign]]. En hjemmeside konstrueres vha. [[HTML]], der er det grundlæggende for alle hjemmesider, og med [[CSS]] til at bestemme sidens typografi, Man kan også designe en hjemmeside i [[Macromedia Flash]]. Yderligere funktionalitet, som f.eks. kontrol af [[browser]]vinduer, kan tilføjes ved hjælp af [[JavaScript]], andre scriptingsprog, der kan fortolkes af en webbrowser. JavaScript er på World Wide Web det hyppigst brugte scripting sprog, der kan bruges interaktivt på en hjemmeside. For mere advancerede hjemmesider, kan man benytte sig af [[server-side]] programmeringssprog, som f.eks. [[ASP]] og [[PHP]]. Disse giver mulighed for mere fleksible hjemmesider, der også kan drage nytte af databaser. ==Kilder/henvisninger== *[[Terminologiudvalget]]