Skipperlabskovs - flere udgaver
Labskovs kommer af det engelske lobscouse, der formentlig kan oversættes med lob = klump / bolle og couse (course) = ret.
4 personer:

1/2 - 3/4 kg mellemskært oksekød i tern (tykkam, bov eller slag)
1 skive røget spæk / flæsk
2 - 3 store løg
25 g smør
½ liter bouillon eller vand
2 laurbærblade
10 peberkorn (hele)
1½ kg skrællede melede kartofler

Hakkede løg, spæk i små tern samt kød svitses (løgene skal være klare) tilsæt bouillon og skum af - tilsæt peberkorn og laurbærbalde og lad småsimre ca. 1 time
Skræl kartofler og skær i tern og tilsæt - tilsæt evt. lidt mere vand - videre kog indtil kartoflerne er kogt ud og kødet er meget mørt. Fjern laurbærblade og peberkorn og smag til med salt og peber. Serveres med smør, hakket persille og purløg

6 personer:

½ kg okseklump
½ kg magert striber flæsk
5-6 løg
20 hele peberkorn
4-5 laurbærblade
bouillon
samt
purløg og
koldt smør.

Kød, flæsk og løg i terninger svitses let i en gryde. Tilsæt peberkorn og laurbærblade og så meget vand at kødet er dækket. Koges ca. 1 time under låg.

Kartoflerne skrælles og skæres i terninger og kommes i gryden - tilsæt bouillon så det hele stadig er dækket.

Lad det koge til kartoflerne koger ud og jævner. Smag til med salt og rør smør i.

Serveres med purløg og koldt smør.