Grillmarinader
Ingredienser Thai-Marinade (kød, fjerkræ, skaldyr) Provence-marinade (lam, fjerkræ, svin) Cajun-marinade (kød, fisk, skaldyr, fjerkræ) Rødvins-marinade (okse) Citron-marinade (fjerkræ, skaldyr, fisk) Yoghurt-marinade (lam, kylling
Citron/limesaft ½-3/4 dl lime       1 dl  
Citron/limeskal revet 1 spsk lime 2 spsk   1 knsp    
Vineddike   1 spsk 1 spsk 2 tsk    
Olie   4 spsk 6 spsk ½ dl 1 dl  
Soja, japansk         1 dl  
Rødvin       2 dl    
Kokosmælk 1 dåse          
Løg   2 spsk hakket        
Yoghurt           2 dl
Hvidløg   2 fed 2 fed 1 fed    
Tomatpuré     6 spsk      
Dijonsennep       1 spsk    
Chili, frisk 1 hakket uden kerner       evt ½ hakket uden kerner  
Chilipulver / Cayennepeber     1 spsk     1 tsk
Allehånde     1 spsk stødt      
Ingefær 1 spsk hakket       1 spsk fint hakket  
Laurbærblade       1 stk    
Rosmarin   1 spsk hakket        
Timian   1 spsk hakket   1 kvist    
Kanel     ½ stang knust      
Havsalt   ½ tsk 1 tsk   ½ tsk  
Sort peber   ½ tsk knust 1 spsk knust 1 tsk knust    
Garam masala         2 tsk  
Citrongræs 1 stilk groft hakket